trettioförsta augusti tvåtusentolv

 
äntligen fredag! alla mina dagar är visserligen som fredagar, men det blir skönt med helg så även min andra halva är hemma : )
 
nu på morgonen har vi varit iväg och skrivit på papper som bekräftar att daniel är pappa till kotten, någonting alla ogifta par gör. jag har hört skräckhistorier om det där, att de som jobbar ställer konstiga frågor och verkligen ifrågasätter om mannen ifråga är säker på att han är pappan. men de var hur gulliga som helst och det hela var över på nån minut bara. känns skönt att ha det gjort slipper man ge sig iväg när kotten väl kommit!
 
efter detta åt vi frukost på mcdonalds innan jag körde daniel till bussen, nu ligger jag nerbäddad under dunet igen men ska snart ta tag även i denna dag. blir ett besök hos bästa madde i örebro som ska göra sitt bästa för att fixa mitt barr, sen ska jag och daniel besöka marieberg och ikea. 
har lite småfix kvar att köpa, en tunnare overall och kudde till vagnen bland annat.
 
 
på tal om nått helt annat vaknade jag inatt av världens värk i magen, vet inte om det var en förvärk eller vanlig magvärk men den satt i typ en minut men sen kom det inget mer. och de enda jag hann tänka var typ "nej det kan inte sätta igång än, jag har ju inte hunnit städa badrummet idag!" hur skadad är man då? jag lever då verkligen upp till mitt nya smeknamn: städhitler : )
 
 
 
 
är inte ett dugg sugen på att vara brun och smal just nu...

trettionde augusti tvåtusentolv

 
planen var att följa med pappa till lindesberg imorse för att leverera verktyg. men precis när vi skulle bege oss ringde de och sa att de ändå hade vägarna förbi så vi slapp åka. så där stod vi sysslolösa, och vad kan man göra i karlskoga klockan nio en torsdagsmorgon? inte ett dugg. så vi tog hunden och åkte till en stor gräsmatta och kastade boll, fikade kanelbullar och sen åt vi lunch på kinan.
 
tolv var jag hemma igen och sen dess har jag legat nerbäddad. alla nätter med dålig sömn har kommit ikapp tror jag för jisses, jag känner mig döende! ska försöka ta tag i mig själv och laga lite mat iallafall, men så många mer knop blir det inte idag.
 
 
 
tur att det är mysa inne väder, hösten är verkligen min favoritårstid! 
 
 
 
 
millan, världens finaste vove ♥

tjugonionde augusti tvåtusentolv

 
trots en näst intill sömnlös natt har jag haft massa energi idag till att fixa och greja. har lagat matlådor, besökt pappas jobb, bakat, handlat, haft petra här på nybakat och snart kommer daniel hem från jobbet då ska vi fira med paket, pannkaka och glass :-) 
 
när jag var på affären passade jag på att lösa in en trisslott jag hade liggandes för att få en ny.
där står jag höggravid, 26 år gammal och måste visa leg. jag är ju iofs ganska van att folk tror att jag är yngre än vad jag är, men sjutton år? nån måtta får det väl ändå vara va!
vågat av henne att reta upp en hormonstinn madelene haha.
 
 
puss!
 
 

min älsklings födelsedag

 
 
idag fyller den knäppaste och mest fantastiska människan jag vet 28 år. jag älskar dig daniel!
 
 

tjugoåttonde augusti tvåtusentolv

 
imorgon knallar vi in i vecka 37. och jag tror jag spricker snart!
 
 
 

vad ska han heta?

 
alltså det här med namn. det är ett alldeles för stort beslut att ta!
jag blir så avundsjuk på dem som redan innan är fast beslutna om vad deras kotte i magen heter.
här är de olika förslag varje dag.
vi kommer nog inte bestämma oss för ens vi sett honom : )
det är roligt när man diskuterar namn med folk i sin närhet, för vad man än säger för namn så är det alltid någon som har några invändnigar, "nej det går ju inte för då tänker ju jag på den där personen" eller "nej de går ju inte för det heter ju katten i stallet" osv osv osv.
 
 
förslag på fina pojknamn? inga konstiga för annorlunda namn, men ändå inget som ALLA heter.. tips mottages gärna!
 
 

a l v i n

 
 
    
 
 
alvin. världens bästa blivande treåring. jag har äran att vara gudmor till denna fantastiska lilla kille,
min storebrors barn. han klappar så på magen och vet att det ligger en liten bebiskusin där inne. han tycker nog att jag är lite tråkig nu för tiden som inte orkar springa runt och jagas, krypa på golvet med bilarna eller bära på honom. jag älskar alla ideér som förekommer i en treårings huvud.
för några veckor sen var vi till lunedet, kollade på djuren, hade picknick och lekte i lekparken.
när det var dags att åka hem skulle han minsann inte åka i pappas bil, han skulle åka lastbil!
grät hela vägen hem för att vi var så elaka som inte lät han åka lastbil. stackars barn! hihi.
 
han är tokig i alla astrid lindgrens filmer och har sina favorit scener som han kan se om och om igen.
hans mamma är från grums så han låter så söt när han pratar, och oj vad han pratar nu för tiden! blir förvånad varenda gång med allt som kommer ur den där munnen!
 
 
att man kan älska en sån liten människa så himla mycket!
 
 
 
 

tjugosjunde augusti tvåtusentolv

 
tvätt, matlagning och fika på stan med evelina. lite kläder slank med också, när till och med mammakläderna man köpt börjar bli små då har magen växt på sig ganska så bra! klurigt att köpa kläder nu dock, för man vill ju ändå kunna använda dem även efter graviditeten, så utbudet är inte stort direkt. men nu ska jag nog klara mig fram till bebisen kommer ♥
 
 
vill även passa på att säga stort grattis till emma och jacob som fick sin lilla prins idag!
när jag fick höra det kändes vår graviditet också mer verklig på något vis. jag är inte bara tjock med stor mage utan det är verkligen en BEBIS där inne som ska komma ut. kan man längta mer?! tror inte det : )
 
den här bloggen handlar verkligen bara om bebisar, men det är ungefär det mitt liv kretsar kring runt nu. jag lever i min lilla bubbla, och jag älskart!
 
 
 
puss

städhitler

 
mitt nya smeknamn här hemma är alltså städhitler.
jag har gått från att vara en ganska slarvig person till en person som MÅSTE ha det städat och fint hemma, hela tiden. jag mår dåligt om det står ett odiskat glas på diskbänken eller om det är lite dammigt på en list någonstans. hela tiden sitter jag och ser saker som jag bara MÅSTE städa. 
egentligen borde det ju ses som något positivt, men när man kommer på sig själv stå höggravid på alla fyra inne i badrummet och skura golvet för hand (för annars blir det inte riktigt lika rent..) så har de nog gått för långt!
jag behöver bli botad, tips på att stressa ner. någon?
 
 
här är förövrigt andra delen av bebisen rum, där kan man skymta tapeten lite :-)
 
 
 
 
 

tjugosjätte augusti tvåtusentolv

 
nu är jag helt slut som artist! har firat med kalas både igår och idag så hela helgen har verkligen sprungit iväg. måste nog vila upp mig hela veckan tror jag! jösses, man kan ju inte skryta med att man är energifylld direkt. igår låg jag nerbäddad under dunet redan klockan nio.
 
i veckan har tänkt (förutom att vila upp mig) att fika, boka en behandling på vita rummets spa som jag fått av bästa eve ♥, gå på sista träffen med föräldragruppen, fira min fina Daniels 28års dag och gå på ljusparty. verkligen ett hektiskt liv jag lever : )
 
i veckan är de förövrigt dags att kliva in i vecka 37. vilket innebär att man kan föda här i karlskoga.
känns som en liten milstolpe! kanske börjar bli dags att packa BBväskan? åtminstonde dags att börja klura på vad den ska innehålla.
 
 
 
 
jag och mitt hjärta på mallis förra sommaren.
 
 
 
 
 
 
 

övervikt

 
här är en av de allra första bilderna vi tog när magen började växa, tror det här är vecka 16. var så nöjd att magen börjat synas men när jag kollar på bilden nu blir jag ju fnissig, känns som att jag aldrig någonsin kommer bli så där smal igen haha. man känner sig minst sagt som en valross nu för tiden med 14 kilos övervikt!
 
 

tjugofemte augusti tvåtusentolv

 
i december köpte vi en bostadsrätt efter att ha bott i en hyresrätt ett tag. vilken befrielse det är att kunna greja precis som man vill och dessutom ha ett rum till lilla kotten att pyssla i. drömmen är givetvis ett stort fint hus, men det får vänta några år. daniel, min lillebror och pappa har tapetserat och målat inne i lillens rum och det blev klart för någon vecka sedan, jag gillar att ha saker gjorda i god tid :-) ena väggen blev en randig fondvägg och övriga rummet går i ljusa färger. ska visa fler bilder en annan dag, men till dess får ni nöja er med denna :-) i vårt sovrum har han en liten vagga han kommer ligga i första tiden, men kunde ändå inte stå emot att greja fint i hans alldeles egna rum!
 
 
 
 

tjugofjärde augusti tvåtusentolv

 
för exakt 26 år sedan idag föddes jag på förlossningen inne i Örebro. jag kom på beräknad dag med en jäkla fart, så hoppas vår lilla kotte i magen är lika punktlig som sin mamma, någon dag tidigare går också bra ;)
 
hittills idag har jag haft farmor på besök och sedan Evelina, jag hade slagit på stort och bakat kärleksmums som faktiskt gick att äta!
När Daniel kommer hem ska vi åka och handla och ikväll ska vi möta min fina familj på strandkanten och äta middag där. Det är en av tjusningarna med att fylla år, att man får välja vad det blir för mat ;)
 
 
 
För övrigt måste jag bara säga att jag älskar min familj och mina vänner så fruktansvärt mycket, dom skämmer ständigt bort mig på alla möjliga vis ♥ vad vore jag utan er?
 
 
 
 
Här är en av killarna som får mitt hjärta att slå!
 

idag är det min dag!

 
 
 ja, idag är det min dag. min 26:e födelsedag :-)
 
 

vagnen

Jag är verkligen helt kär i vagnen vi beställt. Synd bara att de ringde ifrån affären idag och sa att det blivit förseningar så den kommer skickas till butiken 20 september. hoppas den hinner komma innan lillen tittar ut!
i värsta fall skulle vi få låna en vagn så länge, och nä det är väl inte hela världen.
men en gravid kvinna fäller ändå krokodiltårar!
 
Bugaboo cameleon black edition, bara det finaste vrålåket till vår älskling såklart!
 
 
 
 
 

förevigad igen

 
även min duktiga lillasyster har varit i farten med kameran
 
 
   

 

förevigad

 
för en tid sedan var vi iväg och förevigade magen tillsammans med fotograf Elin Atterstig. 
jag avskyr egentligen att stå inför kameran (om jag inte får fula mig eller är full vill säga.. ;) men tänkte att jag skulle ångra mig i framtiden om jag lät bli.
här kommer en liten smygtitt... 
 
 
 
 
 

tjugotredje augusti tvåtusentolv

 

mitt allra första inlägg.

 

 

33 dagar kvar till beräknad födelse.

Ja, man har verkligen stenkoll på hur långt det är kvar. för man gör då inget annat än väntar och väntar.

Först väntar man på att man ska pricka in ägglossningen

Sen väntar man på det efterlängtade ordet "gravid" på graviditetstestet

Sen väntar man på att de 12 första riskfyllda veckorna ska gå

Sen väntar man på rutinultraljudet

Sen väntar man på att magen äntligen ska börja synas

Sen väntar man på att bebisen till slut ska behagas titta ut

 

Ja som ni förstår går inte tiden fort precis. Men nu är det alltså 33 ynka dagar kvar, 33 dagar som känns som en evighet. 33 dagar som egentligen kan bli ytterligare 14 dagar! 

 

Så efterlängtad, och redan så älskad ♥

 

 

 

RSS 2.0