en bra dag

idag har det varit en fin dag! jag är lycklig och glad, bebisen har sparkat som en vilde hela dagen och vi har besökt Ikea i karlstad för lite shopping!

nu ska jag sluta mina grå och hoppas på en minst lika bra dag imorgon, då ska ni även få se vad fint det blev efter Ikea besöker :)

tjugosjunde september tvåtusentolv

 
BF + 2 idag. SUCK
 
idag tänker jag låtsas att jag inte är ett dugg höggravid så jag slipper lägga mig besviken ikväll igen för att bebisen inte begat komma ut.
 
 
 
 

Sep. 26, 2012

idag har jag tjurat hela dagen ungefär, tråkigaste dagen någonsin! dagen räddades dock upp mycket bra när jag åkte till sofia och oscar <3 den där lilla blivande tvååringen är en riktig underhållare! är helt säker på att det kommer bli någonting stort av honom när han blir stor!

tjugofjärde september tvåtusentolv

 
 
vaknade tidigt imorse av ett sms som gjorde mig alldeles glad och varm i kroppen, grannens lilla Tilly är äntligen här ♥ gör ju inte att man längtar mindre direkt! fin start på dagen alltså : )
 
idag blir det lugnt, tänkte kolla på johan falk filmen, äta spagetti och köttfärsås och sen ska vi till barnmorskan. nu håller ni alla tummar och tår för att detta blir sista besöket!
efter det ska vi till familjen persson på fika, deras lilla magdalena är ju störtkär i daniel, när jag kom ensam sist grät hon som bara den! hon ska alltid sitta och pussa och krama på honom, så go! ♥
 
 
 
 
 

kärlek

 
 
 
 
 

tjugotredje september tvåtusentolv

 
 
   
 
nu står vagnen här hemma och väntar på sin lilla ägare ♥ 
har en svart skötväska till så har köpt lite färgglada påslakan innan vargavintern kommer och
även åkpåsen åker fram. jag längtar ihjäl mig efter våran kotte nu!
 
 

tjugoandra september tvåtusentolv

nä inget barn i sikte. full fart och ingen tid att sitta vid datorn : ) igår kväll hade jag och daniel myskväll, åt på Katrinedalskrogen och spenderade resten av kvällen i soffan! idag har vi ÄNTLIGEN varit in till örebro och hämtat nya vagnen, vi är så nöjda! vi tog omvägen förbi gullspång på vägen hem och åt lunch där hos daniels mamma. när vi kom hem smaskade jag kvällsmat tillsammans med evelina och nu ligger jag halvdöd i soffan!

Hoppas ni alla har en fin helg!

tjugonde september tvåtusentolv

dagen började riktigt dåligt. en kombination av väldigt dålig sömn, alldeles för mycket hormoner och alldeles för lite barnafödande skulle jag tro!

tack och lov ordnade det upp sig efter fem avsnitt av greys anatomy! :) efter det bakade jag muffins, drömmar och kolakakor. av någon anledning börjar det jag bunkrade upp med för några veckor sedan ta slut... ; )

Ikväll har vi ätit tacopaj och nu blir det tusan inga fler knop ikväll! : )

Ha en fin torsdag gulletussar!

här är magdalena som jag var och fikade hos igår. hon gillar fika lika mycket som jag!

 

nittonde september tvåtusentolv

 
min nya taktik med att tråka ut bebisen tråkade endast ut den blivande mamman. någon annan som vill dela med sig av kända knep för att starta förlossningen? han är liksom färdigbakad och klar tycker vi : ) även blivande mamman är färdigbakad och klar, har nu ökat 20 kilo. det är ju egentligen inte klokt. ska fira det med en godispåse ikväll, jag har ju trots allt bara sex dagar på mig innan mitt nya liv börjar ;)
 
puss på er!
 
 
 
 

artonde september tvåtusentolv

 
kan konstatera att ananas INTE satte igång någon förlossning hos team Berggren-Birath. mumsade i mig massor och lutade mig tillbaka och väntade, väntade och väntade. inte ens en lite förvärk kunde det erbjuda.
bara att acceptera att han kommer ut när han är redo... från och med imorgon kör jag taktiken att tråka ut honom, ligga i soffan heeeeela dagarna så han blir uttråkad kanske? : )
 
idag har jag varit uppe med tuppen, tvättat lite och plockat undan. nu lagar jag lite krubb och sen ska jag hem till familjen persson på gofika. det är typ det jag gör om dagarna, åker runt till folk o mumsar, passar mig utmärkt ;)
efter det befinner sig jessica i karlskoga så vi ska upp till sofia och hänga lite.
bästa mysvädret just nu! älskart : )
 
 
 
ha en fin tisdag, en vecka till BF idag! ♥
 
 

sjuttonde september tvåtusentolv

Jäklar i lådan vilken bra start den här dagen fick! :) nästan 2 timmars behandling på vita rummet hud och spa. Det var med lätta ben jag vaggade till bilen efteråt, alla dagar borde starta så för en höggravid kvinna! kanske nått förslag man kan lägga fram till regeringen?

Efteråt smaskade jag bullar hos grannen som är ännu mer gravid än jag, vi konstaterade att våra bebisar bör komma typ NU så jag har varit iväg och köpt färsk ananas, heja heja!

sextonde september tvåtusentolv

bra helg! Fredagen spenderades på fest hos min pappa innan de allihopa drog vidare till kupan, själv kände jag mig butter som snällt fick åka hem o lägga mig :) under lördagen var min bror och Alvin här och åt mat, kollade på Pippi och sov middag (endast den yngste av oss) kvällen spenderades i soffan med min kärlek och idag har jag först besökt Sofia och Oscar sen hem till Petra med Evelina. Håller mig sysselsatt så dagarna går lite fortare, men jag skulle ljuga om jag sa att dagarna går fort, för de går galet långsamt. 9 dagar till BF idag. KÄRLEK

fjortonde september tvåtusentolv

 
 
ja igår var vi alltså in till löfbergslila arena i karlstad och kollade när färjestad mötte HV. kan ju erkänna att jag inte är så hockeyintresserad men ändå roligt att komma iväg och göra nått, dessutom är ju all sport så himla mycket roligare att kolla på live. kan ju också erkänna att jag missade hälften av de mål som blev för jag satt och kollade på annat haha, väldigt insatt med andra ord!
när sista perioden var kvar började min kropp värka rejält kan jag säga, varenda fog gjorde sig påmind så ingen var gladare än jag när matchen äntligen var slut och man fick sätta sig i ett mjukt bilsäte istället! : ) trist att fel lag vann bara!
 
 
 
färjestad klacken! 
 
 

trettonde september tvåtusentolv

 
idag är jag inte bitter längre, tack och lov! det tar alldeles för mycket energi att bry sig om sånt som egentligen inte spelar någon som helst roll, även fast det är svårt att låta bli ibland. idag är en bra och glad dag  : )
 
har spenderat förmiddagen hos mormor, där fick jag supergod lunch, det är så lyxigt att åka till ett dukat bord ibland utan att behöva tänka på någonting! : ) efter det besöket stannade jag en sväng hos Merima, Charlie och lilla Line som hunnit bli en och en halv månad redan! tiden går så fort och hon hade växt så mycket sedan jag såg henne sist! ♥
 
nu är jag hemma och fyller på magen igen om 45 minuter kommer pappa, micke och elina för att hämta mig, vi ska heja på färjestad ikväll! 
 
 
 
 
här är Line bara fyra dagar gammal ♥
 
 
 
 

lättirriterad? jag? näää!

 
Ni vet människor som vet och kan precis allting? det kryllar av dem i "mammavärlden". 
någonting som många glömmer bort är att bara för att det är si eller så för dig under din graviditet eller för ditt barn så behöver det inte betyda att det är så för mig.
 
alla är vi olika,
 
våra kroppar tål hormoner på olika vis och vi kommer (bland annat) därför uppleva våra graviditeter helt olika.
vi är byggda olika och har olika smärtgränser och på grund av det kommer våra förlossningar se helt olika ut.
vi har olika anlag och kommer därför gå ner i vikt olika fort när bebisen väl är ute.
vi har olika personligheter och på grund av det kommer våra barn vara helt olika varandra.
 
 
 
så är det bara! sen är det annorlunda att berätta hur det var för en själv, jag tycker om att höra hur det är för andra och hur deras förlossning var, hur deras amning funkar och hur deras rutiner ser ut. 
men människor som säger att "första tiden kommer du känna såhär" "han kommer skrika flera timmar i sträck" "du kommer inte få sova någonting alls" "njut nu medans du kan" gör mig så irriterad. för man kan inte veta hur just vårat barn kommer vara förens han är född!
 
 
 
som sagt, alla graviditeter och alla barn är olika!
 
 
 
 
(lova att ni slår mig om jag blir en av dessa jobbiga experter!!!!)
 

tolfte september tvåtusentolv

 
 
fullt ös hela dagen! i vanlig ordning sög det i min storstädningstarm så jag rev ut hela lägenheten i princip och skrubbade varenda vrå. ÄLSKART : ) efteråt kändes det i kroppen kan jag lova. gick som en hjulbent gammal tant och var tvungen att vila mot tvättmaskinen för att inte gå sönder.
 
evelina stannade efter jobbet och fikade och diskuterade livets alla frågor, lika bra som alltid såklart ♥
daniel åkte precis till replokalen, de ska ha fest på kupolen på fredag för sin nya skiva.
har sån beslutsångest om man ska hoppa i festblåsan och ge sig dit då? 
man är ju inte värsta festprissen nu för tiden men några timmar lär man ju orka.
pratade lite med min BM angående det höga ljudet som blir och hon sa att det inte är någon fara eftersom det endast handlar om en kväll, men att man ska vara uppmärksam på om han verkar stressad där inne i magen.
och hur ska jag veta om han är stressad då?! för nervernas skull kanske det är bäst att stanna hemma!
 
 
 
imorgon blir det lunch hos mormor och sen ska vi in till karlstad och kolla när färjestad spelar match!
 
 
 
nu blir det soffläge en stund, puss på er!
 
 
 
 

elfte september tvåtusentolv

 
 
imorse ringde farmor och tyckte att jag behövde komma ut och rastas lite!
vi tog en fika på smakbiten och sen åkte vi förbi en affär i stan där de säljer garn osv som håller på att stängas, de var 30% på allt så vi köpte garn så farmor ska sticka en jättefin kofta till kotten ♥ 
mysigt med lite kvalitetstid med farmor!
 
annars idag har dagen bestått av att må illa, nu känner jag mig dock bättre tack och lov. ska åka
och hämta daniel när han kommer med bussen från jobbet så ska vi åka och handla,
ekar tomt i kylskåpet. tror jag måste äta nått innan bara, farligt att handla när man är hungrig ;)
 
 
 
 
här är en gammal bild på mig när jag var blond. är så sugen på en förändring, kanske skulle bli blond igen?
 
 
 
 
 

tionde september tvåtusentolv

 
 
om kotten själv får välja!
 
 
 
 
 
 
man skulle verkligen kunna spendera hur mycket pengar som helst på den kommande lilla prinsen!
 

nionde september tvåtusentolv

 
 
igår hade vi daniels pappa och fru här på besök på eftermiddagen, jättetrevligt! efter att de åkt var det som att musten gick ur mig, vart alldeles febrig och huvudvärk. kvällen som skulle ha spenderats med viktoria och tom fick istället spenderas nerbäddad i soffan med daniel, mcdonalds och film ♥
idag känner jag mig dock precis som vanligt, vilket är skönt! somnade tidigt igår och var uppe tidigt imorse, har hunnit avverka ännu en film nu på morgonen. blir mycket film när man går hemma : ) 
nu är daniel iväg och tvättar bilen och jag ska snart börja fixa lite lunch. i eftermiddag ska jag hem till min ena syster och färga hennes hår. annars är planerna väldigt få idag och det är skönt!
 
 
hoppas ni får en mysig söndag! 
 
 
 
 

man måste unna sig ibland

 
när man känner sig lite deppig, tjock och som om att ALLA föder barn utom man själv så passar lite shopping fint som tidsfördriv ; ) bland annat detta är nu beställt, det slank visst med en ny jacka och lite underkläder också! 
 
 
 
 
 
 
 

åttonde september tvåtusentolv

 
Vi hade verkligen en supermysig kväll på strandkanten igår, jag älskar det stället! det är så fint där, bra service och god mat. med fint sällskap kan det inte bli annat än succe : ) efter 2,5 h på en hård stol var jag dock tvungen att tänka på refrängen, reste mig upp som en stel gammal tant, fogarna är inte riktigt vad de en gång var.
men tack tjejer för en toppen kväll ♥
 
vad vore man utan sina vänner? jag har verkligen fått äran att ha de allra allra bästa. gamla vänner som jag vuxit upp tillsammans med, som har varit med och delat allt tillsammans med mig och nya vänner jag träffat de senaste åren. guld värda hela bunten.
 
 
      
 
    
 
 
er slår mitt hjärta extra hårt för!
 

Hello tjockis

sjunde september tvåtusentolv

 
då var dagens besök hos barnmorskan avklarad. magen hade växt 2 cm, det kändes skönt! har nu ett SF mått på 34 och ligger mitt på kurvan : ) hjärtat slog så fint så fint, alltid så mysigt (och en stor lättnad) när man får höra dem ♥ huvudet är placerat mot EXIT men fortfarande ruckbart.
 
nästa tid är inbokad den 24/9, hoppas så innerligt att inte behöva gå dit!
 
tog mig även i kragen och bokade en behandling på vita rummet hud och spa den 17/9 som jag fått av bästa Evelina. ska bli så skönt att få bli lite ompysslad! det är jag väl värd? ; )
 
idag står storstädning och bakning på tapeten innan jag, Petra och Evelina ska lyxa till det och gå ut och äta på strandkanten, de är vi minsann också värda! (tänk att de alltid finns någon bra anledning att unna sig!)
 
 
idag är en mycket bättre dag än igår, lite fredagskänsla i kroppen! underbart! om en stund kommer min storebror hit på nybakade muffins och ska hämta två påsar med pizzabullar jag bakat till honom på beställning, jag måste vara världens bästa syster! 
 
 
 
storebror och alvin!
 
 
 
 

sjätte september tvåtusentolv

 
idag har jag en dålig dag. ni vet en sån där fuldag, när allting bara är fel. 
någonting som skulle göra allt MYCKET bättre är om alla ni hurtbullar kunde sluta träna fram tills jag fött så att jag i godan ro kan fortsätta gå upp i vikt utan dåligt samvete ; ) 
hoppas på en fin höst så att det blir MÅNGA snabba barnvagnspromenader.
 
tappar liksom hakan varje gång jag får förbi en spegel och inser hur gigantisk man blivit, haha.
små bekymmer egentligen men jag tror nog att jag tar och tröstäter lite så känns de nog bättre.. ;)
 
 
Hoppas ni har en bättre dag än jag : )
 
 
 

fjärde september tvåtusentolv

 
 
vecka 38 imorgon. vårat lilla hjärta där inne 
på fredag är det besök hos BM, ska bli spännande o se om magen växt nått. senast vi var iväg stod de still.
så lite får de allt ha växt och vi hoppas också att han har fixerat sig.
 
ikväll blir det godis och vila i soffan när daniel är iväg och repar, jag vilar mig i form ;)
 
puss!
 

tredje september tvåtusentolv

 
måndag igen, 22 dagar kvar till BF ♥ tre små ynkliga veckor som känns så nära men ändå så långt bort.
 
jag är så fruktansvärt trött på att vara gravid just nu.
trött på att känna mig tjock, blek, svettig, orkeslös och allmänt bitter. 
men så varje gång man känner en rörelse där inne i magen glömmer man bort hur jobbigt det är. en spark från hans lilla fot eller en liten kick från hans lilla hand. 
kom ut till oss nu! 
 
har inte en endaste liten förvärk eller någonting annat som skvallrar om att en förlossning är nära. nä, jag borde verkligen inte klaga. det här är verkligen det allra bästa jag upplevt men som sagt, nu vill jag uppleva honom på utsidan av magen istället ♥
 
veckans planer är verkligen få och det känns skönt. behöver verkligen vila mig, men de två senaste nätterna har jag faktiskt sovit riktigt bra (bara vaknat typ tre gånger per natt, rekord!) och det känns så skönt. 
idag ska jag iallafall baka lite, sen kommer evelina förbi en liten stund när hon slutat jobbet. 
 
 
roligare än så här blir det inte just nu! men ett tips är att besöka www.alabamasthlm.se om du inte redan följer hennes blogg, hon skriver så där härligt ärligt om hur livet som småbarnsmamma är. underbart med någon som vågar skriva om allt det jobbiga också, allting är liksom inte bara rosa och fluffigt!
 
 
 
 
 
 

första september tvåtusentolv

 
ja, vid sex var det ingen idé att ligga och plåga sig längre. upp och hoppa! 
det här med att inte kunna sova ordentligt på nätterna är sjukt frustrerande, vaknar en gång i timmen, ligger och vrider och vänder på mig. jaaa, jag är medveten om att sömnen absolut inte kommer bli bättre när bebisen väl kommit (åh fan!) men det känns mer värt att vakna på grund av sin lilla prins istället för ryggont ♥
 
var bra sliten igår efter två timmar i en hård frisörstol och sedan knatande i affärer. men det var mysigt att träffa madde och skönt att vara lite fräsch i håret. shoppingsrundan var också lyckad, overall och kläder till kotten, täcke och kudde till vagnen och påslakan till det och en blöjhink.
nu tror jag att det mesta är färdig för ankomst, bara bebisen som fattas!
 
dagen idag ska spenderas uppe hos min familj, daniel & mina bröder ska hjälpa pappa greja i trädgården och jag ska ta med mig alvin och gå på tivolit som är i karlskoga under helgen. får se om man lyckas klämma ner sig i nån liten barnkarusell annars är mamma med som lektant : )
efter det vaknas det kräftskiva, har varit sugen i flera veckor så det ser jag verkligen fram emot!
 
 
trevlig helg till er!
 
RSS 2.0